| Agost, miercoles diecinueve de febrero de dos mil once
Portada | Adida | Mi agost.com | Webmail | Webcam | El Clima | Muro ( Redes Sociales ) (N) |
raya
cas val eng | a A | |
Para referirte a Agost en redes sociales utiliza alguno de estos Hashtag: #pobleagost , #03agost, #agostcom


ASOCIACION MIREM PER AGOST
Fecha artículo : 06 Oct 2006| Lecturas : 0| Votaciones: 19 | Promedio: 2.7 Bueno|

ASSOCIACIÓ “MIREM PER AGOST”

Un grup de jóvens d'esta localitat hem considerat oportú crear una associació per a la defensa dels criteris de sostenibilitat i creixement REALS.

A partir d'esta associació es pretén un futur per a Agost lliure d'actuacions urbanístiques desproporcionades  per a la grandària del nostre poble, màximament quan s'intenten desenvolupar en llocs més que equivocats, com és el cas del nostre xicotet pulmó verd.

De tots és sabut l'amenaça creada sobre la zona de la Canyada Blanca de Camp de golf i Gran Zona Residencial, a la qual, nosaltres ens oposarem amb tots els mitjans possibles que tinguem en les nostres mans, no sols és el medi ambient el que patix un atemptat, també tindrem costos socials i econòmics.

De cara a finals d'octubre, sobre el 29, encara que açò falta concretar-ho, es farà una xarrada en la casa de cultura a manera de presentació de l'Associació Mirem per Agost, on convidarem alguns ponents, Ernest Blasco de La Unió de Llauradors i col·lectius d'altres localitats, entre altres. Després de la presentació crearem un fòrum de debat-taula redona, on cada u dels assistents podrà donar la seua opinió.

Per a la fira del 9 d'octubre hem programat una sèrie d'activitats que seran les següents:

Dissabte 7
12:30
Taula redona en la jaima cultural sobre urbanitzacions

23:00
Concert de rock i lectura del manifest de l'associació

Domingo 8
11:30 aproximadament
Excursió senderista per la zona de la Canyada Blanca. Es farà a l'acabar la xarrada de plantes autòctones. Eixida des de la plaça de l'Ajuntament

18:30
Teatre a càrrec dels Maulets de la comarca de L'Alacantí.
En el es farà una paròdia de l'especulació urbanística i d'este tipus d'atemptats contra la propietat i el medi ambient.

En el concert es llegirà el manifest següent.

MIREM PER AGOST     OBRI L´ULL
NO A LA CANYADA BLANCA GOLF, NO AL CAMP DE GOLF I 5000 VIVIENDES, PER A FER, UNA COLONIA TANCADA I SENSE GANES DE RELACIONARSE

Per qué cal dir no a este CREIXEMENT SENSE CONEIXIMENT.

A banda de les conseqüencies ambientals i paisatgistiques que podrien ser, per a segons qui, subjectives, cal  vore les tornaes que implica l´establiment de una gran zona residencial al Terme Municipal com es, a hores d´ara, Canyada Blanca Golf.

Este “Tsunami”, que va començar en la costa, arriva hui fins a mosatros en intenció de destroçar-ho tot. Aixo si, pintant-ho de verd i omplint-ho de cases.

Costos Socials
Es molt important entendre que els costos dels serveis (policia, recollida de basures, il.luminacio, asafaltat, etc…)  aumenten mes que els ingresos, perque els habitants de una colonia aillada no paguen lo que realment val donar-se`ls, Mosatros, els del poble, estarem en precari i BAIXARÀ LA CUALITAT  d´estos serrveis, policia, basures, etc…O BE PUJARAN ELS IMPOSTOS. I si no tenim aigua potable, mosatros serem els primers a patir les resticcions, no ELLS.
 Baixarà la qualitat de vida de la resta dels ciutadans i pujaran mes encara EL PREU de la resta de viviendes. Aixo fara que els joves definitavent estaràn condemnats a la NO adquisició d´una nova vivienda per sempre.
Este tipus de vida agenollat al sector terciari portarà a una precarització del treball, que condemna als joves a feines temporals i mal pagades Aquest desenvolupament econòmic del sector turístic ha fet de llevant un territori temàtic.

Costos Culturals
Esta ordenació territorial s´ha entes com s´ha volgut. Un urbanisme ferotge que en molts llocs d´Alacant no soles han acavat en la natura, sinò, en tota la forma de vida d´un poble, i empenyanlos per sempre…
Les tradicions i les politiques aniran de la ma dels forasters, que seràn majoria, i poc a poc es perdrà tot lo que hem sigut i la nostra identitat. Les festes, els dies marcats pels nostres avantpasats en el calendari, els menjars e inclus la forma amigable de viure. Moltes voltes la gent que ve a una colonia (que no vol relacionarse en el poble) NO vol adaptarse a les nostres costums sinò que vol inculcar-nos les seues, fins i tot l´idioma.

Costos Mediambientals
Es tracta d´un projecte que ja ha pasat per damunt de moltes coses, com es l´aqüifer, QUE L´HAN CAMBIAT PER PODER EDIFICAR. Deu meu!! Cambiar una aqüifer??Aixo que es com un cotxe en rodes???

També vol arrasar lo que en definitiva son els voltants del futur Paisatge Protegit del Maigmó i Serres de Castalla i proposat per ser una zona de reserva, de especial Protecció per aus rapinyaires ZEPA(rapaces), ES UNA ZONA ESPECIAL, en flora i fauna.

Mentre parlen de sostenibilitat i Agenda21 veiem com el seu desenvolupament ens porta al consum irracional dels recursos naturals. AIRE, L'AIGUA , TERRENY, ETC…

. I en definitiva per a que tots ho tinguem en conte :

¿que s´amaga darrere d´un camp de golf ? Un pelotazo com una casa !!

ESTEM EN LLUITA. NO A LES URBANITZACIONS, NO AÇI. NO VOLEM SER LA PUTA DE EUROPA.
Valora este articulo:
Usuario: Palabra Paso:

raya
Agost.com
La pagina se creo en: 0,052 segundos.
-
Creative Commons License. Español   Catalan
Se permite copia, difusión, modificación y reproducción parcial o total del contenido siempre y cuando figure el autor inicial del texto y su uso no sea Comercial. Todas las copias deben llevar esta nota. En el caso de usos comerciales, por favor, póngase en contacto con: adida (-arroba-) agost.com